Over ons

Zeeuws Goud is een familiebedrijf van Laurence & Iris met hun 3 kinderen Tom, Noortje en Femke. Tom leidt samen met zijn vader Laurence het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de teelt van rood kleinfruit. Met passie en vakmanschap telen wij diverse soorten fruit, zoals aardbeien, rode bessen, kersen, bramen en pruimen. Wij vinden het belangrijk om ons fruit op een milieuvriendelijke manier te produceren en daarom maken wij gebruik van duurzame teeltmethoden. Onze fruitbomen en -struiken worden met zorg behandeld en we gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Helemaal 100% biologisch lukt ons nog niet op dit moment, dat is wel iets waar we naartoe willen. 

Historie

Ons bedrijf is ontstaan in 1993. Laurence heeft toen het fruitteeltbedrijf overgenomen van Thomas Lagendijk. Hij had in die tijd een perceeltje frambozen en bramen; verder peren en open grond. De schuur rechts naast het huis is door hem gezet; het is nu onze fust- en sorteerruimte. Het schuurtje links naast het huis, een zogenaamd betonschuurtje, was zijn "vergifhok". Dat is nu onze kantine, beter bekend als "de Jachthut". We hebben een deel van de bramen gerooid om ons huis te kunnen bouwen en zo konden we in april 1995 gaan wonen op ons bedrijf, als kersvers echtpaar! In die tijd was het bedrijf nog niet rendabel genoeg dus was Laurence parttime internationaal chauffeur. We hebben het bedrijf in de loop der jaren geïntensiveerd door het open land in te planten met voornamelijk kleinfruit en peren. De rode bes deed al snel zijn intrede op ons bedrijf. De appels gingen eruit en er kwamen pruimen en kersen voor in de plaats. Op de pachtgronden teelden we peren, maar die hebben we nu verhuurd en we focussen ons nu voornamelijk nog op het kleinfruit. Op de grond rond ons huis is al het kleinfruit te vinden. Het meeste in tunnels en onder regenkappen. Zo hebben we in de loop der jaren een stabiel bedrijf opgebouwd met prachtig kleinfruit.

Op een gegeven moment kreeg Laurence een meer dan fulltime baan op het bedrijf. Iris is ook in de zaak gekomen. We hebben sinds een aantal jaren 3 vaste medewerkers, mensen met een Wajong. Verder werken we met seizoen werkers; buiten de vakanties zijn dat meestal Polen en tijdens de vakanties scholieren en studenten. Onze oudste zoon Tom werkt sinds 2018 mee op ons bedrijf. Daar zijn we erg blij mee en hopen zo dat ons bedrijf ook in de toekomst kan blijven bestaan. 

In de afgelopen jaren zijn wij, Iris & Laurence ook een restaurant en minicamping gestart: 'Zeeuws Genieten bij Iris'. Laurence & Iris zijn daarom steeds vaker aan de overkant van de weg, tegenover het fruitteeltbedrijf te vinden in hun gezellige restaurant en groeiende camping.