Diensten

Waarde

Ons verkooppunt in Waarde is naast ons huis, op Weelweg 10d. We hebben daar een zelfbedieningswinkeltje opgezet met ons fruit, huisgemaakte jam, verse vrije uitloop-eitjes en allerlei heerlijke sappen. Ook verkopen we honing uit onze eigen boomgaard. Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u het geld in het daarvoor bestemde kistje doen. Er hangen tasjes klaar om uw aankopen in te vervoeren! Is een product op? Bel gerust even aan, als we kunnen, halen we het vers voor u! Ons winkeltje is het jaar rond open.

Verkoop op verschillende plaatsen

Bij diverse tankstations en andere klanten wordt tijdens het seizoen ons fruit verkocht. Buiten het seizoen is ons sap en onze jam natuurlijk wel verkrijgbaar. Voor een overzicht van onze klanten, kijk hier op onze startpagina. 

Wilt u ook uw fruit vers aangeleverd krijgen, 3x per week? Neem contact met ons op! Bij voldoende klandizie zijn verschillende routes mogelijk. Ophalen kan altijd. Gisteren geplukt, vandaag in uw bezit. Of zelfs de zelfde dag nog.

Beschrijving van ons assortiment:

Aardbeien
Op ons bedrijf telen we verschillende rassen aardbeien. We kweken ze op stellingen zodat de aardbeien niet op de grond liggen. Zo is er veel minder kans op rot en schimmel. We hoeven daarom ook zelden te spuiten. Voor het plukken is het ook ideaal want de aardbeien hangen op ooghoogte! 

Bramen
Bramen telen we hier al vanaf de start van het bedrijf in 1993. We hebben verschillende rassen. Het ene ras geeft eerder vruchten dan het andere; zo kunnen we de productie wat spreiden. De bramen groeien onder een regenkap. De regenkap zorgt ervoor dat de vruchten vrijwel niet nat worden als het regent. Zo hebben we minder last van schimmel en de vruchten blijven veel mooier. Ze worden niet gekwetst door de regen en ook verbranding door de zon kunnen we grotendeels voorkomen met de regenkap.
We kiezen onze rassen altijd op smaak. Productie is minder belangrijk. We willen graag een goed smakende braam leveren aan onze klanten! Het is een misverstand dat doornloze bramen minder lekker zijn dan bramen met doorns. Er worden zoveel heerlijke rassen gekweekt dat wij durven zeggen dat onze bramen zeker zo lekker zijn als hun stekelige broertjes en zusjes! Bijkomend voordeel voor ons is dat je schramloos bramen kunt plukken…. 

Rode bessen
De aalbes is er in de rode, roze of witte variant. Wij hebben de rode variant. Rode aalbessen hebben een klein kroontje (ongeveer 1 cm in doorsnee) en groeien in trossen. De kleur is doorschijnend helder tot donkerrood. Het zure tot zoetzure vruchtvlees bevat een aantal geelbruine pitjes. We hebben de bessen in een plastic tunnel en onder regenkappen. Door de plastic tunnel in het voorjaar op tijd dicht te doen hebben we al vroeg bessen! Meestal is dat in de tweede helft van mei. Rode bessen zijn een bron van vitamine C en dat kan helpen de weerstand op peil te houden (is goed voor je huid, haar, maar ook handig als je bijvoorbeeld verkouden bent). Bovendien werkt vitamine C als antioxidant en helpt bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam te neutraliseren. Rode bessen zijn teer. Raak ze daarom zo min mogelijk aan. Was ze vlak voor serveren, maar alleen als het nodig is. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.

Kersen
Kersen behoren, net als pruimen, tot de steenvruchten en ze zijn familie van de roosachtigen. Het vruchtvlees bevat een steenachtige pit. Kersen zijn een belangrijk deel van ons bedrijf! Dat komt vooral omdat ze zo bijzonder lekker en daardoor heel geliefd zijn bij onze klanten…. We hebben verschillende soorten die na elkaar vrucht dragen. Zodoende hebben we vanaf juni tot eind augustus kersen in onze winkeltjes. De kersen worden geteeld onder regenkappen. Dat beschermt de kersen tegen vocht en teveel zon. Om de regenkappen spannen we netten omdat de vogels de kersen ook heel erg lekker vinden!

Pruimen
Pruimen zijn, net als kersen en abrikozen, steenvruchten met zacht vruchtvlees. Een pruim is eivormig. De kleur loopt uiteen van blauwzwart tot rood en geel. De pruimen uit Nederland staan hoog aangeschreven, omdat de kwaliteit van telen hier bijzonder hoog is. Pruimen kun je met schil eten. Ze smaken lekker zoet, sommige variëteiten zijn zoetzuur of aangenaam zuur. Op een koele plek (12-15C) kun je pruimen tot 5 dagen goed houden. Bewaar ze niet in de koelkast: ze zijn erg gevoelig voor te lage temperaturen omdat dit hun na rijping verstoort. In de diepvries zijn de pruimen in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar bij minimaal -18C. Wassen en steeltje verwijderen… meer hoef je niet te doen. Nou ja, ook oppassen voor de pit. Verder zijn pruimen ideaal voor jam en compote. Gele pruimen hebben een erg hoog vruchtsuikergehalte. Dat maakt ze erg geschikt voor jam met minder suiker! Geniet ervan zodra het kan. Voor je dagelijkse portie van 200 gram fruit zijn ongeveer 5 van deze lekkere pruimen al voldoende.

Ten slotte verkopen we ook:

  • Verse vrije uitloopeieren
  • Honing uit eigen boomgaard
  • Huisgemaakte jam; diverse varianten
  • Diverse soorten fruitsap